Welke aanpak hanteert een ecologisch hovenier?

Wil jij graag je tuin opnieuw indelen, maar wel op duurzame wijze? Wil je een buitenplek creëren die in harmonie is met de natuur, waar je helemaal tot rust kunt komen? Dan moet je bij een zogeheten ecologisch hovenier zijn. Deze werkt namelijk op een iets andere wijze dan een normale hovenier, omdat die rekening houdt met zaken als een gezonde aarde, natuurlijke materialen en technieken, een divers ecosysteem. Dit laatste wil zeggen dat je je tuin op zo’n manier inricht dat alles in balans is met elkaar. Dit is zeer handig voor de permacultuur, en onmisbaar voor mensen die een gezonde moestuin aan willen leggen. Een ecologisch hovenier kan je helpen bij de inrichting daarvan, en tips en adviezen geven over de natuurlijke bestrijding van insecten.

Een ecologisch hovenier voor spirituele tuinen

De laatste tijd hoor je steeds vaker over zogenoemde spirituele tuinen. Dit zijn tuinen waarin alle elementen volledig in balans zijn, en in precies de juiste verhouding tot elkaar staan. Zo’n tuin voelt ontzettend harmonieus en evenwichtig, en is heel prettig om in te verblijven. Een ontwerp voor zo’n spirituele tuin kun je laten maken door een ecologisch hovenier, die eerst met jou in gesprek gaat over jouw behoeften. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van veel principes uit de Feng-Shui, maar welke dat zijn is afhankelijk van wat jij als klant nodig hebt. Elk persoon is immers gebaat bij een ander evenwicht aan energieën en ruimtes.

Geniet van het beste wat de natuur te bieden heeft

Een ecologisch hovenier is bovendien een kei in het samenstellen van planten en bloemen die elkaar op natuurlijke wijze afwisselen. Je zult een tuin krijgen waar het hele jaar door iets lijkt te bloeien, en waar zelfs in de winter genoeg te zien is. De tuin is in balans, en voelt harmonieus en in evenwicht. Als jij dit ook ziet zitten dan kun je het beste naar een hovenier zoeken met zo’n ecologische achtergrond, dan voelt je tuin binnenkort helemaal Feng-Shui.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *