Wat voor informatie levert een inspanningstest je op?

Veel mensen die begeleid worden door een vitaliteitscoach hebben al een keer een inspanningstest gedaan, maar wat houdt dat nou precies in? Nu, als je lichamelijke klachten ervaart dan is het slim om je leefstijl eens onder de loep te nemen. Je moet gezonder gaan eten, meer gaan bewegen en proberen je stressniveau te verlagen. De zogeheten inspanningstest is ontwikkeld om als het ware een beginmeting te doen. Er wordt gekeken naar je conditie, je hartslag, maar ook naar factoren zoals je gewicht, de functie van je spieren en longen. Het is als het ware een nulmeting, zodat je na een poosje kunt kijken of je nieuwe leefstijl effect heeft.

Een inspanningstest vertelt alles over je conditie

De staat waarin je lichaam zich op dit moment bevindt is van belang om te weten of jouw nieuwe dieet of beweegregime effect heeft. Zodra je namelijk verbetering ziet (en voelt) ben je veel meer gemotiveerd om ermee door te gaan. Bovendien weet je na het uitvoeren van zo’n test ook in hoeverre het nodig is om iets aan je conditie te doen. Het levert je veel informatie over je gezondheid op, waar je daarne ook echt iets mee kunt. Als jij ook graag wilt weten hoe het ervoor staat met jouw conditie en algehele gezondheid, dan kun je een vitaliteitscoach bij jou in de buurt zoeken.

Wat doet een vitaliteitscoach precies?

Het is nog niet zo’n hele bekende term, een vitaliteitscoach, maar wel van grote waarde voor veel mensen. We leven namelijk met zijn allen lang niet meer zo gezond als we jaren geleden deden, en dat merken we massaal aan onze fysieke gesteldheid. Een vitaliteitscoach helpt jou met de juiste keuzes maken op het gebied van voeding en leefstijl. Daardoor wordt je energieker, fitter en gelukkiger, en kun je het leven weer helemaal aan. Je conditie verbetert, je valt af (als dat nodig is) en je zit beter in je vel. Wat wil je nog meer?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *