Wat is zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing is tegenwoordig essentieel voor een goed lopend bedrijf of platform. Waar vroeger de meeste reclame in de fysieke wereld plaats vond, is nu de online wereld de plek om naamsbekendheid te creëren en het draagvlak van jouw bedrijf te vergroten. Met zoekmachinemarketing zorg jij ervoor dat jouw bedrijf bovenaan in de Google zoekmachine komt te staan, waardoor er meer verkeer naar jouw website wordt geleid. Goede zoekmachine marketing bevordert op die manier het aantal consumenten, en dus ook jouw omzet.

Het plan van aanpak

Omdat tegenwoordig bijna elk bedrijf aan zoekmachine marketing doet, is het belangrijk hulp in te schakelen van een externe professional. Een gespecialiseerd iemand kan met zijn of haar kennis jouw website naar een hoger niveau tillen. Dit wordt bereikt doordat één vast contactpersoon met jou in gesprek gaat over de doelen van jouw website. Samen kijken jullie naar wat de zoektermen zijn die vervolgens het beste passen bij deze doelstellingen. Dit wordt uitgevoerd door middel van een zoekterm onderzoek, waarbij gekeken worden naar het zoekgedrag van jouw doelgroep en naar de tactiek van de concurrent. Met de uitgekozen termen zal een team verschillende teksten gaan maken, die op jouw website geplaatst kunnen worden. En mocht jouw website ook nog wat verbeterd kunnen worden, dan wordt daar ook graag aan meegeholpen. Op deze manier wordt er meer verkeer naar jouw pagina geleid!

Reflectie is key!

Maar hoe weet je nou uiteindelijk of de strategie heeft gewerkt? Omdat alles binnen de samenwerking altijd gebeurt in goed overleg en omdat jij natuurlijk benieuwd bent naar het resultaat, zullen er regelmatig evaluatie sessies worden gehouden. Ten eerste zal elke maand een nulmeting ingezet worden, waarbij alle resultaten van de uitgevoerde werkzaamheden zichtbaar zijn. Tot slot vindt elke drie maanden een evaluatie plaats, waarin jij en de professional samen kijken naar de voortgang van jouw website. Op deze manier breng  jij jouw website bovenaan in die zoekmachine en vergroot jij jouw bereik!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *