Professioneel houten vloer laten schuren?

Een houten vloer schuren kun je beter niet zelf doen. Je doet er verstandig aan dit door een vloerprofessional te laten doen. Bij een houten vloer schuren moet men namelijk zorgvuldig te werk gaan. Als je zelf aan de slag gaat, kan dit leiden tot beschadigingen aan de vloer. Ook een parketvloer kan geschuurd worden door de vloerprofessional. Een goed uitziende vloer draagt bij aan een verzorgd interieur! 

Eerst een vloercheck

De vloerprofessionals zullen eerst een vloercheck bij jou doen om te kijken wat de conditie van jouw vloer is. Eens in de tien jaar moet de vloer geschuurd worden. Naar aanleiding van het type hout en de kenmerken van de vloer krijg je een advies over behandeling die noodzakelijk is voor jouw vloer met bijbehorende kosten. Bij een vloer schuren is het eindresultaat niet alleen mooi om te zien, maar ook de levensduur van jouw vloer verleng je hiermee. Dat is mooi meegenomen: een vloer aanschaffen is duur dus je wilt natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Na het schuren kun je kiezen voor een behandeling met lak of olie.

Waar kies je voor?

Lak heeft weer andere eigenschappen dan olie. Waarvoor je kiest hangt helemaal af van het type vloer. Beiden zijn een beschermlaag die aangebracht wordt bij een periodieke onderhoudsbeurt van de vloer. En beiden zorgen voor minder stof op de vloer. Als je een matte, natuurlijke uitstraling wilt, kies dan voor olie. Met lak kun je de vloer zowel glanzend als mat maken. Olie moet je maandelijks herhalen, wanneer je behandelt met lak hoef je dit de komende tien jaar niet meer te herhalen. Maar er zijn nog meer behandelmethodes. Denk ook aan hardwax, intensief reinigen of je vloer een verouderde look geven. Je kunt de vloerprofessionals om advies vragen over de beste manier van schuren van jouw vloer en de vervolgbehandelingen. De vloerprofessionals zorgen dat jouw sfeervolle houten vloer er weer als nieuw uit ziet, en nog jaren mee kan!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *