Inzichten behalen middels data science

 

Als bedrijf is het handig om gebruik te maken van data science. Bijvoorbeeld bij een bedrijf voor Data Science Rotterdam. Misschien klinkt data science je een beetje zweverig in de oren. Daarom even wat uitleg. Er is heel veel data op de wereld. Daarbij kun je denken aan data van internet, sensoren, smartphones, klanten en andere bronnen. Datawetenschappers kunnen middels een computersysteem uit die data heel veel inzichten halen. Die kunnen weer nuttig zijn voor jouw bedrijf.

Voorbeelden in de praktijk

Maar wat zijn nu concrete voorbeelden uit de praktijk voor het toepassen van data science? Deze technologie kan toegepast worden binnen verzekeringsmaatschappijen. Er kan door de verzekeringsadviseurs inzichtelijk gemaakt worden welke verzekering het beste bij jou past, en daarbij wordt de juiste premie getoond. Bij een andere toepassing van data science kun je denken aan e-mailmarketing. Er kan inzicht verkregen worden in welke klanten de e-mails niet openen en daarbij met data science laten automatiseren wie de e-mails niet meer hoeft te ontvangen. Dat hoef je dan niet handmatig allemaal uit te zoeken. Ook het creëren van goede lesroosters die passend zijn voor studenten met verschillende vakkenpakketten, kan met data science vlug gedaan worden. 

Naast data science ook machine learning consulting

Ook machine learning consulting kan bijdragen aan de groei van jouw bedrijf. Je leert een machine dan dingen aan. Het verschil met data science is dat data science inzichten levert. En bij machine learning analyseert een computer data uit het verleden en maakt op basis daarvan voorspellingen. Denk hierbij aan de toepassing in cafés: je kunt voorspellen welke gerechten er op een bepaalde dag op een bepaalde tijd verkocht gaan worden. Kunstmatige intelligentie specialisten kunnen je verder helpen met de toepassing binnen jouw eigen bedrijf. Echter is het wel goed als je jezelf kritische vragen blijft stellen. In een wereld waarin alles geoptimaliseerd wordt, wordt bijna niets meer aan het toeval overgelaten. Data science en machine learning besparen je wellicht veel tijd als bedrijf. Maar, voel je je daarbij altijd nog wel veilig als klant?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *